De binnentuin

De hoeve en de bijhorende bijgebouwen situeren zich rondom de afgesloten binnentuin. De pastorale binnentuin verandert elk maand van sfeer door de opeenvolging van de bloei van bloembollen, eenjarigen en vaste planten.

De kas met moestuin

Een charmante gerenoveerde kas in smeedijzer voorziet het gezin in allerlei oude tomatensoorten, paprika's en aubergines. In de moestuin worden allerlei klassieke en vergeten groenten gekweekt in combinatie met zinnia en dahlia's.

De boomgaard

De boomgaard telt 22 hoogstambomen, oude variëteiten (appelaars, pruimenbomem, kerselaars, kastanjeboom). Van maart tot eind april bloeien hier duizenden narcissen. In de carpinushaag zijn openingen gemaakt voor de doorkijk. Achter de haag werd recent een bessentuin aangelegd en een dahliaperk.

De verzamelperken

In dit achterste deel van de tuin zijn er vooral zeldzame bomen en planten aangelegd in diverse perken.
E en perk met interessante schorsen, Betula, Prunus en Gentse harde azalea - een 'hot border' met felle kleuren - een magnoliagroep - een groep met interessante herfst kleuren waaronder de Euonymus -kardinaalsmuts.
De perken zijn beplant in drie lagen met bodembedekkers, bloembollen, planten, heesters en bomen. Een transparente snoei zorgt voor de doorkijk en een mooie lichtinval.

De rozenbogen

Van mei tot juni bloeien hier oude rozenssoorten in combinatie met clematis.

De spiegelvijver en zwemvijver

Natuurlijke zwemvijver ontworpen door tuinarchitect Vincent Verlinden.
Vanuit de woning word het zicht aangetrokken door de spiegelvijver en de opening in de achterliggende bomen van Goed ten Houte. Rondom de spiegelvijver werd een wilde bloemenweide aangeplant in afwisseling met bloembollen.